03
Τετ, Μαρ
Tο διάβασαν 220 άτομα (220 Views)

«Συνέντευξη του Ιωσήφ Ιωσηφίδη στην Ειρήνη Αγγελική Μήτση» (Video)

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στην Πάτρα, αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από το 2003 παίζει ασταμάτητα στο Θέατρο. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, αλλά και με σκηνοθέτες όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Κώστας Τσιάνος, ο Θύμιος Καρακατσάνης, η Πέμη Ζούνη, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο Γιώργος Αρμένης.

2010 ξεκινάει με τη Σοφία Καραγιάννη και με άλλους ηθοποιούς την Θεατρική ομάδα Gaff. Πρώτο έργο της ομάδας το "Μην  Παίζεις με τα Χώματα", στο οποίο δεν είχε συμμετάσχει ο ίδιος. Μετά ακολούθησε το έργο "Ψυχολογία Συριανού συζύγου" του Εμμανουήλ Ροΐδη στο οποίο πρωταγωνίστησε με την Ειρήνη Μουρελάτου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Από τότε με την ομάδα ανεβάζουν ασταμάτητα έργα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη όπως «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα, στο θέατρο VAULT, έργο που συνεχίζει το ταξίδι του στην  Ελλάδα. 

Στην τηλεόραση τον απολαύσαμε στα σήριαλ: «Εργαζόμενη Γυναίκα», «Ο Άγγελος μου Ο Διάβολος μου», «Πολυθρόνα Για Τρεις», «Στο Παρα Πέντε», 2004- «Όλα στην Ταράτσα», 2003-2004 «Σαββατογεννημένες».

Εμφανίσεις στον Κινηματογράφο, στις ταινίες: «Πεθαίνω για Σένα», της Ελένης Ράντου και «Πέντε Λεπτά Ακόμα», σενάριο-σκηνοθεσία Γ. Ξανθόπουλος.

Συναντήσαμε τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη για να μιλήσουμε για την τελευταία παράσταση της ομάδας Gaff «Διγενής Ακρίτης, στα όρια». Μια παράσταση όπου παίζει με τους Κωνσταντίνο Πασσά και Αλέξανδρο Τούντα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Μια φρέσκια εκδοχή του γνωστού έπους «Βασίλειος Διγενής Ακρίτης» του έμμετρου ποιήματος του 11ου-12ου αι. αγνώστου συγγραφέα. Μια παράσταση που θα χαρούμε να τη δούμε σε Γυμνάσια και Λύκεια για να πάρουν και οι μαθητές μια γεύση από την ομορφιά της γλυκόλαλης Γλώσσας μας.

Παράλληλα πρωταγωνιστεί στο έργο «Το χώμα βάφτηκε Κόκκινο» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θεσσαλικό Θέατρο στη Λάρισα σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού. Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Υποδύεται τον Ρήγα Χορμόβα, (το ρόλο που ενσάρκωσε ο Γιάννης Βόγλης στην ομώνυμη ταινία) το γιο του τσιφλικά που αντιτίθεται στο βασικό αίτημα των κολίγων για διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς.

Μιλήσαμε για την επιτυχημένη διαφήμιση στην οποία πρωταγωνίστησε και τα σχέδιά του για το ανέβασμα της νουβέλας του Ντοστογιέφσκι, «Ο Παίκτης» από την ομάδα Gaff, σε σκηνοθεσία της συζύγου του Σοφίας Καραγιάννη. Ιδιαίτερα Θεατρικά έργα που δεν πρέπει να χάσετε.
Δείτε το Video της Συνέντευξης

https://youtu.be/XPIeo9480HI
Ο Θανάσης Κουρλαμπάς σε μια συζήτηση με την Αγγελι...
Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη σε μια συζήτηση με την ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/