InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 465 άτομα (465 Views)

«Παρασκευή και 13, αυλαία για νέα «έργα» προσεχώς!»

Γέμισε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τα Δελτία Τύπου, που ενημερώνουν τους αρμόδιους συντάκτες για αναβολές, ακυρώσεις, μεταθέσεις παραστάσεων, ταινιών, συναυλιών, εκθέσεων, ειδικών εκδηλώσεων με κορύφωση το «σφράγισμα» των σκοτεινών αιθουσών προβολής, των θεάτρων μέχρι νεωτέρας. Έπειτα από το εμπόριο, τον τουρισμό, τα ταξίδια, την εκπαίδευση, την οικονομία, τα γυμναστήρια, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, σειρά έχει η πολιτιστική δραστηριότητα να τεθεί σε καραντίνα και οι δρόμοι άδειοι, οι καλλιτεχνικές πιάτσες έρημες, τα καφέ και τα ρεστοράν ολομόναχα.

Οι συναντήσεις, τα νέα, οι συναλλαγές, όλη η κοινωνικότητα περνάει στο διαδικτυακό σύμπαν και τα ανθρώπινα μάτια στρέφονται στην επίπεδη, επιφάνεια της γυάλινης θεάς, εκεί, απέναντι από τον αφράτο καναπέ, την άνετη πολυθρόνα, στο σαλόνι, το καθιστικό στο σπίτι κελί.

«Μην βγαίνετε από τα σπίτια σας», «Μην κυκλοφορείτε», «Μην συναναστρέφεστε» προστάζουν οι αρχές και υπακούουν οι πολίτες, ένεκα φόβου, λόγω προστασίας στην «ύπουλη» εισβολή του αόρατου εχθρού, που δεν τον νοιώθεις, δεν τον βλέπεις και η αθέατη παρουσία του είναι η μέγιστη απειλή των ημερών. Οι επιχειρήσεις γονατίζουν, οι χρηματικές υποχρεώσεις μετατίθενται και αυτές, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο βωβό, κενό σκέψης, σε ένα διαχειριστικό μεταίχμιο: «Να πάω στην δουλειά ή όχι;» Οι εργοδότες δίνουν άδειες στο προσωπικό για να κάτσουν ασφαλείς στα σπίτια τους. Η προβιά του κερδώου Ερμού είναι τρύπια, λασπωμένη και το αίμα τρέχει στα πλευρά. Δεν απλώνουμε χέρια ο ένας στον άλλο, οι λεκτικοί χαιρετισμοί ανταλλάσσονται εκ του μακρόθεν, μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μέσω γραπτών μηνυμάτων. Το διαδίκτυο θα ζήσει ημέρες θριάμβου από τον άνθρωπο σε καραντίνα. Ο αθώος βήχας, το αστείο φτάρνισμα γίνεται η αιτία εξορκισμού, αναθέματος και οι όποιοι βήχοντες ή οι φταρνιζόμενοι, ακόμα και οι χασμώμενοι προπηλακίζονται ανελέητα, στιγματίζονται και δένονται στον πάσαλο της φαντασιακής «πυράς», ως πιθανοί μολυσμένοι.

Ο κοινωνικός ιστός χαλάει, αποκόπτεται, ο ίδιος ο άνθρωπος μετασχηματίζεται σε απειλή. Αυτό είναι το τρομερό γιατί, πιθανώς να «έχει προσβληθεί», λένε οι συγγενείς, οι γύρω του, οι γείτονες, οι τηλεοπτικές ειδήσεις και πρέπει αυτός ο άνθρωπος και οι πέριξ αυτού να απομονωθούν και να εξετασθούν ενδελεχώς, για να συλλάβουν από μέσα του τον αόρατο, εισβολέα εχθρό να μην προσβάλλει κι άλλους, κι άλλους. Τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς είναι σε λειτουργία. Τα φαρμακεία το ίδιο. Οι δε αγορές τροφίμων βιώνουν στιγμές κήρυξης πολέμου και τα ράφια με τα αγαθά αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού. Αλλόφρονες άνθρωποι γεμίζουν τα σιδερένια καρότσια αμίλητοι, σκυθρωποί, ηλεκτρισμένοι, ταραγμένοι. Τα χρήματα ανεβαίνουν αργά αργά στο ικρίωμα και ό,τι μετρητό υπάρχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα διεκπεραιώνεται μέσω κάρτας. Το «ρευστό», «ζεστό» χρήμα ξεπέρασε την δοκιμαστική του περίοδο και πλαστικοποιείται αυτόματα. Νομίσματα και χαρτονομίσματα είναι οι κολασμέναι φωλεαί του αόρατου εχθρού.

Εικόνες δυστοπικής κοινωνίας στην αυγή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Ελλάδα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 γρουσούζικη ημερομηνία, που αφορά μόνο την βαθιά Εσπερία, όταν ο Μάγιστρος των Ναϊτών το 1314, ανεβαίνοντας με αποφασιστικότητα και γενναιότητα στην πυρά, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο από το ιερατείο, τον Πάπα Κλήμη και τον ξεπεσμένο βασιλιάς της Γαλλίας Φίλιππο τον Ωραίο, είπε με σιγουριά δείχνοντας τον πάπα και τον βασιλιά: «Εσένα θα σε δω σε ένα μήνα και εσένα σε ένα χρόνο».

Ένα μήνα έπειτα από τον θάνατο του Ζακ ντε Μολέ, έφυγε από την ζωή ο πάπας Κλήμης και σε ένα χρόνο ο βασιλιάς Φίλιππος ο Ωραίος. Λένε, πως ήταν στις 18 Μαρτίου, ενώ μια σημαντική μερίδα ανθρώπων επιμένουν πως ήταν η Παρασκευή 13 Μαρτίου 1314.

«Ιστορίες κινηματογραφικής τρέλας No 30», του Γιώρ...
«Χρόνια όμορφα ευχόμαστε InTownPost και καλορίζικο...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/