InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 1243 άτομα (1243 Views)

«Πάρε με Μακριά: Joker 23 χρόνια», γράφει ο Νάσος Καββαθάς

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι Ελληνικές Rock Μπαλάντες που κέρδισαν το στοίχημα του χρόνου. Το «Πάρε με Μακριά» των JOKER ανήκει σ' αυτή την όμορφη, ολιγάριθμη ελίτ, γεγονός που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, ως παραγωγό, συνθέτη, ερμηνευτή.https://youtu.be/0G_JEq5vXfw

Νοέμβριος 1996  


Από το '95 είχαμε ήδη ηχογραφήσει το «ΠΜΜ» μαζί με άλλα 5 τραγούδια, προτού επισκεφθούμε τις δισκογραφικές εταιρίες για συζητήσεις. Όλες οι μεγάλες δισκογραφικές θέλανε να μας υπογράψουν, τους άρεσε το υλικό -το πιο δυνατό χαρτί ήταν το «ΠΜΜ» που όλοι αμέσως αναγνώριζαν ότι θα γίνει επιτυχία και classic. Νέοι και βιαστικοί, υπογράψαμε κάπου χωρίς πολλές-πολλές διαπραγματεύσεις. (Ah, the youth!)

Τον Νοέμβριο του '96 κυκλοφόρησε το single «Πάρε με Μακριά – JOKER» και το κομμάτι συμπεριλήφθηκε επίσης σε μια radio-only συλλογή της δισκογραφικής, (συλλογή μόνο για radio promotion). Και μάλιστα νομίζω ότι το «ΠΜΜ» είναι εκεί με την πρώτη του μίξη, λίγο διαφορετική από εκείνη του άλμπουμ «Σκάνδαλο» που βγήκε λίγους μήνες μετά, Μάρτιο 1997.

Είναι η εποχή που τρέχαμε καθημερινά για promotion του single, του άλμπουμ, της μπάντας, σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και βέβαια -όπως πάντα- συναυλίες. Προτού κυκλοφορήσουμε, επίσημα, οτιδήποτε, ήδη ήμασταν πολύ ισχυρή συναυλιακή δύναμη, αφού ήδη ήμασταν επαγγελματίες, είχαμε φανατικό κοινό, βρισκόμαστε σε πυρετώδη κίνηση, από τις Rock ρίζες στο Pop mainstream.


Hit time
Θυμάμαι, σε μια συνέντευξη-φωτογράφιση για κάποιο περιοδικό, τότε, κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, πριν ή μετά. Ήταν ανοιχτή μια τηλεόραση μέσα στο χώρο της συνέντευξης. Μεσημέρι ήτανε, τρεις ή τέσσερις η ώρα. Σε ένα από τα πιο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, μετά το τέλος μιας εκπομπής, πριν τις διαφημίσεις, έτσι, ξεκάρφωτα λες, έβαλαν να παίζει το video clip του «ΠΜΜ», χύμα, μέσα στο πρόγραμμα.

«Ρε σεις, δείτε εδώ: βάλανε το κομμάτι ανάμεσα στις διαφημίσεις!»

Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ποτέ.

Αλλά βέβαια το βίντεο εκείνη την εποχή παίχτηκε εξωπραγματικά πολύ σε όλα τα κανάλια. Άλλωστε, τα αλωνίσαμε και ως καλεσμένοι για συνεντεύξεις, play-back's και βέβαια: Live on TV.

Εν ολίγοις: με το single να παίζεται παντού και να πουλάει, με καθημερινό promotion σε Τύπο, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση και με πυκνό, συναυλιακό πρόγραμμα, μέσα σε μια 3ετία οι Joker ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο ελληνικό μουσικό τοπίο, ως, για πολλούς: μία από τις σημαντικές, μεγάλες ελληνικές μπάντες. Κι η εξαιρετική συναυλιακή, καλλιτεχνική πορεία μέχρι και τις μέρες μας κάνουν την ιστορία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, όταν οι πιο πολλές μπάντες της ίδιας σειράς είχαν ήδη αποσυρθεί ή ξεχαστεί. (Λεπτομερής καταγραφή της ιστορίας της μπάντας θα κυκλοφορήσει προσεχώς, σε μια μελλοντική έκδοση).


Ευρήματα


Σε κάποια κοντινή, μελλοντική, επετειακή ημερομηνία των Joker θα ανεβάσω ένα διαμαντάκι, που ανέσυρα πρόσφατα από τους λαβυρίνθους του αρχείου μου. Είναι μια άψογα διατηρημένη μαγνητοσκόπηση από την συνέντευξη-εμφάνισή μας σε μια εκπομπή της εποχής, με το «ΠΜΜ» σε HD εικόνα, HQ ήχο. Συντόμως λοιπόν.

Βρέθηκαν κι άλλα καλά πραγματάκια που, επίσης, θα ανέβουν εν καιρώ. Είναι εποχή αποτίμησης ολοκληρωμένων, παγιωμένων λίγο-πολύ κεφαλαίων σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που χαίρομαι να μοιράζομαι κάποια επεισόδιά της εδώ.

Το «Πάρε με Μακριά» είναι ένα από τα πιο λαμπρά χνάρια μου/μας στο χρόνο. Διαχρονικό, δε γερνάει, ούτε θα γεράσει ποτέ. «Τα διαμάντια είναι παντοτινά».

Είναι και θα είναι πάντα ένα εκλεκτό σημείο συνάντησής μου/μας με το κοινό, hit μεν αλλά ποιητικό, ευγενές σε όλα του. Καμάρι, χαρά για όσους συνδέονται φίλοι, συντελεστές. Στ' αλήθεια, μία κατάλληλη, φιλική είσοδος προς τη δισκογραφία και τον μουσικό μου/μας κόσμο. To Ντοκιμαντέρ  «Joker: 20 Χρόνια Σκάνδαλο»https://youtu.be/UTSw0sB9qnMhttps://youtu.be/ijtSAO3kRp8

Γιορτάζοντας τα 23 χρόνια από την κυκλοφορία του «ΠΜΜ» και τα 10 χρόνια του Official Youtube Channel- μόλις ανέβηκε το 1ο επεισόδιο, που αφορά το ομώνυμο κομμάτι «Σκάνδαλο», (δείτε δίπλα).

Δείτε επίσης εδώ δίπλα το intro του ντοκιμαντέρ «Joker-20 Χρόνια Σκάνδαλο». Αν θέλετε να δείτε κι άλλα επεισόδια, προς το παρόν, υπάρχουν αποκλειστικά στη σελίδα Joker Band στο facebook:

https://www.facebook.com/JOKER-Band-188444801201

Θα ακολουθήσει το ανέβασμα και των άλλων επεισοδίων στο youtube αλλά και πολλών ακυκλοφόρητων επεισοδίων του ντοκιμαντέρ, σε τακτά διαστήματα και σε Joker-related ημερομηνίες-landmarks.  
Χνάρια


Με αφορμή αυτή την μικρή επέτειο βρίσκω ευκαιρία εδώ να ενημερώσω και για άλλα πράγματα τους φανς και φίλους μου και της μπάντας: Έχουν ήδη συμπληρωθεί 31 χρόνια από τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις των Joker, (διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα για το καλοκαίρι του 1988: Joker, Παύλος Σιδηρόπουλος, Iron Maiden).

Πριν τον σχηματισμό μπάντας την ονομασία «Joker» τη χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς ως ένα ευρύ project μου, με τραγούδια, κόμιξ, κείμενα, ζωγραφιές, από το 1985-86 ακόμα. Full Circle σήμερα, η επιλογή είναι πίσω στο one-man project. Η ονομασία «Joker» θα χρησιμοποιείται πια μόνο στις κατάλληλες περιπτώσεις.

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Call it Love» το 2017-18, (δείτε τα singles «Love is here to stay (The Way)» & «Call it Love» δίπλα), θεωρώ ότι συμπληρώθηκε ένας υπέροχος κύκλος, με μια ιστορία που μόνο αποσπασματικά έχει σημειωθεί.

Η συνεχής -επί χρόνια- συναυλιακή επιτυχία δε μου άφησε χρόνο για τη διαχείριση του original υλικού μου. Νέες ηχογραφήσεις, ακυκλοφόρητο υλικό κλπ. -είναι η εποχή για τη διαχείρισή τους και βέβαια: για την συνολική αφήγηση του όλου 'legacy' και μιας αντικειμενικά ενδιαφέρουσας ιστορίας. Κι άλλα πολλά, εντός, εκτός και ανάμεσα στη Μουσική. Προσωπικά, είμαι πιο excited από ποτέ.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και η πρώτη μου, ουσιαστικά, κυκλοφορία ως solo artist. Είναι ένα soundtrack (διαβάστε ΕΔΩ)

Το link για το κανάλι στο youtube ενημερώνεται συχνά με νέα videos:

www.youtube.com/jokersbonus

https://youtu.be/jJ5HjoNF_8shttps://youtu.be/jbgLm88OQyw

Ιωάννα Μητσόγλου: Η Πρώτη Σπουδαία Ελληνίδα Κυρία ...
«Όταν η μουσική εμπνέεται από το ζωικό βασίλειο!»,...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/