28
Πεμ, Ιαν
Tο διάβασαν 935 άτομα (935 Views)

«Μπαλέτο Ζορμπάς» - Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ζορμπάς ο Έλληνας!35 Χώρες – 3.000.000 Θεατές!

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη χορωδία Fon Musicalis, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Τριάντα ακριβώς χρόνια μετά από την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Βερόνας, το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη και του Lorca Massine, παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για μία και μοναδική μεγαλειώδη παράσταση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί.Το αποτέλεσμα είναι ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής που στοχεύει να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σημείωμα Μίκη Θεοδωράκη: «Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την παρουσίαση του μπαλέτου «Ζορμπάς» στο Καλλιμάρμαρο, στις 15 Σεπτεμβρίου. Οι συντελεστές της παράστασης, ο λιμπρετίστας και χορογράφος Lorca Massine, η Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, η Χορωδία Fons Musicalis (όλοι, συνεργάτες από πολλά χρόνια σε παρουσιάσεις πολλών συμφωνικών μου έργων και οπερών), καθώς και ο μαέστρος, εγγυώνται ένα ποιοτικό αποτέλεσμα επιπέδου σε αυτόν τον εντελώς ιδιαίτερο χώρο. Η συγκεκριμένη παρουσίαση του «Ζορμπά» έχει όμως και μια άλλη διάσταση, που πρέπει να τονιστεί: μια «διαβαλκανική» συνεργασία, με τη συμμετοχή του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, που έχει παρουσιάσει το έργο μου αυτό αμέτρητες φορές, τόσο στη χώρα του, όσο και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, συμμετοχή που για εμένα είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας». 

Mουσική διεύθυνση: Νίκος ΧαλιάσαςΚαλλιτεχνική επίβλεψη: Lorca Massine Διεύθυνση Χορωδίας: Kωστής Κωνσταντάρας Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιάννης Θεοδωρίδης Επιμέλεια φωτισμών: Γιώργος ΔούβρηςΖορμπάς: Dan Haja Tζων: Alessandro Macario Μαρίνα: Marta Petkova Μανωλιός: Nikola Hadjitanev Ορτάνς: Marina Marinova Σολίστ: Η Σοφία Μιχαηλίδη Συμμετέχουν: Η Ορχήστρα  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το μπαλέτο της Όπερας της Σόφιας και η Xορωδία Fons Musicalis Σολίστ μπουζούκι: Θανάσης Βασιλάς – Γιάννης Ματσούκας

O Super Star του χορού Ιβάν Βασίλιεφ (Ivan Vasilev...
Ο «Σπάρτακος» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Ηρώδειο

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/