InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 269 άτομα (269 Views)

«Μουλάν»

22_mulan_dtlr1_2k_cc_r709f_still.088061


«Μουλάν»

(Mulan)Είδος: Δράση, περιπέτεια ιστορικής περιόδου

Παραγωγή: Η.Π.Α. (2020) και σε μεταγλωττισμένες προβολές

Σκηνοθεσία : Νίκι Κάρο

Με τους: Γιφέι Λιου, Ντόνι Γεν, Τζετ Λι, Λι Γκονγκ, Τζέισον Σκοτ Λι

Διάρκεια: 115'

Διανομή: Feelgood Entertainment

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει διάταγμα ώστε να επιστρατεύεται ένας άντρας ανά οικογένεια στις υπηρεσίες του αυτοκρατορικού στρατού προς υπεράσπιση της χώρας από εισβολείς. Η Χουά Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός σπουδαίου στρατιώτη, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της, ενώ η οικογένεια της την ετοίμαζε να συναντήσει τον σύζυγο της, μέσω της παραδοσιακής προξενήτρας και να φτιάξει την οικογένεια της.

Μεταμφιεσμένη σε αγόρι και με ψεύτικο όνομα φεύγει κρυφά από το σπίτι της για να βρεθεί στον αυτοκρατορικό στρατό. Δοκιμάζεται με κάθε τρόπο και καλείται να ανακαλύψει τη δύναμη μέσα της για να φτάσει στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων της και να μεταμορφωθεί σε διάσημη πολεμίστρια, άξια του σεβασμού και της ευγνωμοσύνης ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Στον τυφώνα της μονέδας, η Ντίσνεϊ μόνο κακό κάνει στο παραδοσιακό άλμπουμ των επιτυχημένων animation ταινιών της, που σώνει και καλά πρέπει όλα να γυριστούν σε live action. Οι αποτυχίες του «Lion King» του Τζον Φαβρό και του «Αλαντίν» του Γκάι Ρίστι φέρνουν ακόμα μια «τραυματισμένη» μεταφορά στην μεγάλη οθόνη για να συμπληρωθεί η τριάδα της μετριότητας και του ανέμπνευστου. Η «Μουλάν» της Νεοζηλανδής Νίκι Κάρο, μπήκε και αυτή στο «κάρο» της λαϊκής αγοράς με τα κοινά προϊόντα, που πλασάρονται μισοτιμής λίγο πριν κλείσει η αγορά.

Δεν θα ξαναγράψουμε για το πόσο εγκληματική ενέργεια είναι τέτοιου είδους απομυθοποιήσεις σε παραγωγές που άφησαν έντονο και ανεξίτηλο το χνάρι τους στις αισθήσεις των μικρών και των μεγάλων θεατών. Καμία σχέση βέβαια τούτο το κατασκεύασμα του συρμού με την ατμοσφαιρική παραμυθένια και ποιητική animation «Μουλάν» του Τόνι Μπάνκροφτ και του Μπάρι Κουκ, εν έτει 1998. Τούτο εδώ με πρωταγωνίστρια το πρώην μοντέλο και νυν σούπερ σταρ, Κινέζα ηθοποιό Γιφέι Λιου στον ομώνυμο ρόλο, θα μπορούσε να είναι απλά μια επιδερμική ταινία δράσης με κουνγκφουκίστικα κόλπα και ζεν φιλοσοφία καφενείου.

Το μπλοκμπάστερ της Ντίσνεϊ τελικά εμφανίστηκε στην σφαίρα της κωροναϊκής πανδημίας και ήδη προβάλλεται στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Ντίσνεϊ. Ο Τύπος από την άλλη αποκάλυψε τα διάφορα, παρασκηνιακά παιχνίδια της κολοσσιαίας, εταιρείας παραγωγής με την κινεζική κυβέρνηση, ο κόσμος ξεσηκώθηκε, αντέδρασε, άρχισαν τα μποϋκοτάζ στην ταινία και οι χοροί καλά κρατούν. Τι κρίμα! 


Photo Gallery «Μουλάν» 

«Μια Σφαίρα στην Καρδιά»
«Ο Προδότης»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/