InTownPost

Ακολουθήστε μας :

16
Κυρ, Μάι
Tο διάβασαν 171 άτομα (171 Views)

«Μια Nύχτα Mαγική»

chambre-photo1


«Μια Nύχτα Mαγική»

(Chambre 212 / On a Magical Night)






Είδος: Ερωτική κομεντί

Παραγωγή: Γαλλία (2019)

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ

Με τους: Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμίν Μπιολέ, Καμίλ Κοτέν

Διάρκεια: 90΄

Διανομή: One from the Heart

Διακρίσεις: Φεστιβάλ Κανών: Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (Κιάρα Μαστρογιάνι)

Η καθηγήτρια της Νομικής Επιστήμης Μαρία (Κιάρα Μαστρογιάνι – καλή) και επί 20ετίας παντρεμένη με τον πιστό και ήρεμο Ρισάρ (Μπενζαμίν Μπιολέ – καλός), αρέσκεται στο να ξενοκοιμάται με ωραίους νέους, που φέρουν ξωτικά ονοματεπώνυμα. Συλλαμβάνεται, όμως από τον σύζυγο της για τις απιστίες της και αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη.

Η Μαρία για μια νύχτα μετακομίζει στο απέναντι, από το σπίτι της, ξενοδοχείο και στο δωμάτιο 212, έχοντας πανοραμική θέα του διαμερίσματος της και του συζύγου της. Στο δωμάτιο ξεδιπλώνεται όλο το παρελθόν της και του συζύγου της σε μια διαδικασία εάν, τελικά πήρε την σωστή απόφαση να εγκαταλείψει τον γάμο και τον άνδρα της.

Στο να μην αποτύχει συγγραφικά και σκηνοθετικά ο άνδρας συγγραφέας και σκηνοθέτης, όπως καλή ώρα ο Γάλλος Κριστόφ Ονορέ, που έγραψε και σκηνοθέτησε την «Μια Nύχτα Mαγική», ως απαράβατο, ύψιστο κανόνα πρέπει να γνωρίζει και ως άνδρας βεβαίως βεβαίως, πως όταν επιθυμούμε να ακτινογραφήσουμε την γυναίκα, ουδέποτε ανακατευόμαστε με τον ψυχισμό της. Πεδίο ανεξερεύνητο, άβατο και απροσπέλαστο, που η προσέγγιση ή η ανάλυσή του προτείνει το χάσιμο σε λόγια και εικόνες. Είναι η νούμερο Ένα σωστική συμβουλή για όποιον αρσενικού γένους σκηνοθέτη ασχολείται με το είδος, ειδικά όταν βούλεται να κονταροχτυπηθεί με ζητήματα απιστίας, γάμου και σε πρώτο πλάνο είναι η γυναίκα ένοχος. Είτε το θέλεις, είτε δεν το θέλεις, άμοιρε σεναριογράφε και σκηνοθέτη άνδρα, θα πρέπει να πάρεις ξεκάθαρη θέση, εφόσον πρόκειται για μια κατ΄ εξακολούθηση μοιχαλίδα, που θέλει «τονωτικές», ερωτικές ενέσεις για να προσδώσει ενδιαφέρον στον εικοσαετή γάμο της.

Εάν αναζητάς την επιτυχία στο θέμα που πραγματεύεσαι και παράλληλα κρατάς την σεναριακή ψυχή ταυτόχρονα με την διαχείριση του κινηματογραφικού φακού, εξύψωσε στον ουρανό, άνθρωπε μου, βασιλικά και ενθουσιαστικά την Θηλυκή Αρχή και όχι να την ψυχαναλύσεις. Εάν επιδιώξεις το δεύτερο, τότε δεν ακολούθησες τον άνω σοφό κανόνα της επιτυχίας και η καταστροφή σου είναι προδιαγεγραμμένη. Η ψυχανάλυση και τα υπαρξιακά δοκίμια, εν είδει χαιρετισμάτων, πλακίτσας, μεταφυσικής διάθεσης, αναδρομών, παραμυθένιου, ρομαντικού διάκοσμου με όμορφα, αγαπημένα, ερωτικά τραγούδια, επικεντρωμένα στα εντός και τα εκτός της γυναικείας φύσης, περισσότερο στα εντός της, είναι επιβεβαιωμένη αυτοκτονία, αφού δεν υπάρχει σαφής χάρτης για να διασωθείς από τον λαβύρινθο που φτιάχνεις. Αδιάψευστος μάρτυρας της άγνοιας είναι η ταινία: «Μια Nύχτα Mαγική».

Για πότε χάνει την μπούσουλα ο Ονορέ, για πότε ξεχειλώνει το σέξι, μεταξένιο νεγκλιζέ του πρώτου δεκαπενταλέπτου και μεταμορφώνεται σε καραβόπανο, που σκληραίνει στο χιόνι της ακατάσχετης φλυαρίας και των εύκολων επιδερμικών διεξόδων, ούτε ο ίδιος το παίρνει είδηση. Μηδέ η ερμηνεία της Κιάρα Μαστρογιάνι (βραβείο στο φεστιβάλ Κανών – διατηρώ τις επιφυλάξεις μου), μηδέ το μπλαζέ υφάκι τού πολλά υποσχόμενου νεαρού Βενσάν Λακόστ, που υποδύεται τον απατημένο σύζυγο σε νεαρή ηλικία, μηδέ το πραγματικά διαμαντένιο σάουντρακ με τις αισθαντικές μελωδίες τού Μπάρι Μανίλοου, του Μπόμπι Βίντον, του Σαρλ Αζναβούρ, της Κατερίνα Βαλέντε και του «Χειμώνα» από τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, καταφέρνουν να διασώσουν το σουφλέ σοκολά του 50χρονου, Γάλλου κινηματογραφιστή, από το απόλυτο ψύχος.

Photo Gallery «Μια Nύχτα Mαγική»

«Επικίνδυνη Ομορφιά»
«Ένα Ντιβάνι στην Τυνησία»

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/