28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 607 άτομα (607 Views)

«Λήτης & Guests, LIVE στο HolyWood», γράφει ο Νάσος Καββαθάς

Λήτης Αλήτης, ο βασιλιάς του περιθωριακού ροκ.

Έτσι, χαρακτηριστικά, ονομάζεται η εκδήλωση. Για μένα κάθε λάϊβ του Λήτη είναι εορτασμός. Ενεργός, α-ήλικος, ενθουσιώδης, και το κυριώτερο: αληθινός, ντόμπρος, ο Λήτης είναι όνομα -και ύπαρξη- σαν ιστορία, ιστορία του ελληνικού ροκ εν προκειμένω. Αλλά πέρα από «ιστορία» ο Λήτης είναι στο τώρα. Κάνει συναυλίες, ετοιμάζει τραγούδια, συχνάζει στο Κύτταρο και τ' άλλα στέκια δίνοντας μια αληθινή ακολουθία στα πράγματα.
Διαβάστε (ΕΔΩ) για την προηγούμενη συνάντηση, ένα κείμενο ροκ ημερολογίου παρέα με το Λήτη, (ένα χρόνο πριν, είχαμε πάει να δούμε και την Maggie Reilly). Η επόμενη εκ του φυσικού συνάντηση θα είναι σε μερικές μέρες, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, πάνω στο stage του Holywood.   

Κοινά χνάρια

Όπου θα ακούσουμε βέβαια τα τραγούδια του Λήτη που σα να σερφάρουν το χρόνο αγέραστα όπως ο ίδιος -Ποδανά, Μαριάνα, Μπέττυ, Παπάς, Πλατεία Εξαρχείων, Λίζα, Νυχτώνει κ.α. Στη μπάντα του Λήτη πρωτοπαλήκαρο για δεκαετίες ο Αργύρης Κιούσης (κιθάρα), ο οποίος ήταν και κιθαρίστας της 'άλλης' μπάντας μου, των Bonus. Εν ολίγοις: μέσα στη δεκαετία του 2000, (00's), με τον Λήτη είχαμε πολλούς κοινούς μουσικούς, παίξαμε και οι ίδιοι μαζί, πολλάκις, γνωριζόμασταν ήδη από χρόνια και στο κατάστημα μουσικών οργάνων που δούλευα στα 90s.

Έτσι, τα live του Λήτη είναι λίγο πολύ εντός εκτεταμένης φαμίλιας, παρέας. Αλλά το άλλο στοιχείο που κάνει ακόμη πιο ειδική για μένα τη βραδιά είναι ότι το HolyWood stage άνοιξε, ξεκίνησε με την μπάντα μου τους Joker πριν από 7 χρόνια να είναι οι πρώτοι που έπαιξαν στη σκηνή του.

Τα εγκαίνια λοιπόν και όλα τα Σάββατα εκείνης της σεζόν (2013) ήταν με τους Joker, το ανοίξαμε το μαγαζί με –φυσικά- μεγάλη επιτυχία. Και μαζί με την πρώτη σεζόν του Holywood που μόλις ξεκινούσε τότε, (7 χρόνια πριν), για εμένα και τους Joker τότε συμπληρώνονταν άλλα τόσα χρόνια από το θριαμβευτικό comeback της μπάντας.

Νάμαστε σήμερα, 7 (συν 7) χρόνια μετά, ατενίζοντας με ικανοποίηση –και βάθος προοπτικής- το τότε, το τώρα και το αύριο.  

Όταν λοιπόν με πήρε τηλέφωνο ο Λήτης για να με ρωτήσει αν ήθελα να συμμετάσχω, είπα: -Ναι, γιατί όχι.

Εφταετίες, ζωές ολόκληρες πίσω, αλλού, αλλιώς τότε, αλλιώς τώρα, η όλη φάση μου θυμίζει ένα εξαιρετικό AOR διαμαντάκι: το ‘Missing Persons’ των Boulevard.

Μαζί λοιπόν με τον Λήτη, μαζί με τον Αργύρη, τον Woody από τους Panx Romana και όλους τους άλλους guests που προσκάλεσε ο Λήτης, αυτή η Παρασκευή θα είναι RPC, (Rock Party Central).
https://youtu.be/QnzyGxfm4_whttps://youtu.be/lDIrdOVlEgohttps://youtu.be/uUrNrFPIDwA
«Poetry Cabaret» με τις εξαιρετικές Piano Fatale
«Noizedelic Folk», με τον Σταμάτη Φουσέκη στις Kot...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/