InTownPost

Ακολουθήστε μας :

07
Παρ, Μάι
Tο διάβασαν 199 άτομα (199 Views)

«Θεατρικές Πρεμιέρες 27-1/2-2: Μαθήματα Πολέμου, Δόξα Κοινή, Το Όνομα του Ρόδου, Ο άλλος, Μεγάλες Προσδοκίες.», γράφει ο Κώστας Ζήσης

Εβδομάδα των προσδοκιών. Όχι απλά και μόνο γιατί επιτέλoυς φτάσαμε στην πρεμιέρα της νέας παράστασης της Λίλλυς Μελεμέ στο Σύγχρονο Θέατρο, τη σκηνική μεταφορά του αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς, «Μεγάλες Προσδοκίες». Αλλά γιατί αυτήν την εβδομάδα το ενδιαφέρον χτυπάει κόκκινο: H νέα παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου, στο πάντα συνεπές ποιοτικό ρεπερτόριο του Πορεία, αυτήν την φορά σε ένα ποιητικό περιβάλλον διαμορφωμένο από τον Στρατή Πασχάλη στη «Δόξα Κοινή». Το παγκόσμιο best seller του Ουμπέρτο Έκο «Το όνομα του Ρόδου», έργο με αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό και με μυστικιστική ατμόσφαιρα θα το δούμε σε μια παραγωγή του Altera Pars. Και βέβαια η πολυαναμενόμενη τρίτη έκδοση των Μαθημάτων Πολέμου του Γιάννη Λιγνάδη, αυτήν την φορά με την σκηνοθετική μπακέτα του Γιωργή Τσουρή (τα «170 τετραγωνικά» του οποίου συνεχίζουν να καθηλώνουν στο Ιλίσια Βολανάκης) και υπό τη σκέπη του Εθνικού Θεάτρου.

«Μεγάλες Προσδοκίες» Το όνομα του Ρόδου» Αναβολή για αυτήν την εβδομάδα πήρε η νέα παράσταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού στο θέατρο Θησείον-Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, ενώ οι Γιώτα Αργυροπούλου και Μιχάλης Κωνσταντάτος, γνωστοί και ως blindspot (τους απολαύσαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2018 με τους Βρυκόλακες του Ίψεν) διασκευάζουν, ρίχνοντας νέα ματιά, τις «Επικίνδυνες Σχέσεις», μετατρέποντας για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το Hotel Ερμού. Το μικρό Χορν, ανεβάζει σύγχρονο έργο από την παγκόσμια δραματουργία, «Ο άλλος» του Γάλλου Φλοριάν Ζελιέρ (του ίδιου το έργο «Ο γιος» γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στον Νέο Κόσμο).  Νέα παράσταση από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο οποίος επιμένει ισπανικά και ανεβάζει στο Μικρό Γκλόρια το έργο του Αλεχάντρο Ρικάνιο με τον περίεργο τίτλο «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη», μια μαύρη κωμωδία στην οποία συμπράττουν σκηνικά οι Μιχάλης Συριόπουλος και Άννα Καλαϊτζίδου (ανυπομονούμε!) ενώ στο θέατρο Φούρνος (θέατρο με υψηλά στάνταρ στο ρεπερτόριο του) η Μαρία Νίκα ανεβάζει Όσκαρ Ουάιλντ και «Τα γενέθλια της Ινφάντα». Δε θα παραλείψουμε το ‘Εαρ Βικτώρια, και το ελληνικότατο «Ο φονιάς», έργο από τα κορυφαία της νεοελληνικής δραματουργίας, του Μήτσου Ευθυμιάδη. Tip και πρόταση της εβδομάδας: Μια παράσταση που είδαμε πριν από τρία περίπου χρόνια, στο φεστιβάλ Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, με τις Έλλη Δαδήρα, Λήδα Σάμιτα και Μαριλίζα Χρονέα με παιχνιδιάρικη διάθεση και με συρραφή κειμένων καταγράφουν τις αντιφάσεις της σύγχρονης γυναίκας. Αλήθεια η Καλλιρρόη Παρρέν, η πρωτοπόρος του φεμινισμού στην Ελλάδα, τι θα έλεγε για τη γυναίκα σήμερα; Δείτε την απολαυστική SuperWoman της Λήδας Σάμιτα στο Faust!

«Super Woman»        «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη» «Θάλαμος 6»

Συγκεκριμένα: 

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

 1. «Δόξα Κοινή από την Οδό Φιλελλήνων» από τους Στρατή Πασχάλη και Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία
 2. «Επικίνδυνες σχέσεις» του του Σοντερλό ντε Λακλό από τους blindspot theatre group στο Hotel Ερμού
 3. «Μην με λες Φωφώ» του Βασίλη Αλεξάκη από τον Τρύφωνα Ζάχαρη στο Studio Μαυρομιχάλη
 4. «Ο άλλος» του Φλοριάν Ζελλέρ από την Αικατερίνη Παπαγεωργίου στο θέατρο Μικρό Χορν
 5. «Το Όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο από τον Stefano Massini στο Θέατρο Altera Pars
 6. «Ο φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη από τον Γιάννη Διαμαντόπουλο στο θέατρο Έαρ-Βικτώρια
 7. «Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη» του Αλεχάντρο Ρικάνιο από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
 8. «Ακραίο Ερωτικό Πάθος» από τον Τάσο Μπαγλατζή στο Θέατρο ΠΚ
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
 1. «SuperWoman» από την Λήδα Σάμιτα στο Θέατρο Faust (επανάληψη)
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020
 1. «Τα γενέθλια της Ινφάντα» του ‘Οσκαρ Ουάιλντ από την Μαρία Νίκα στο θέατρο Φούρνος
 2. «Κομμώτριες-Μεταπολίτευση» από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020
 1. «Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ: Αθηναίων Δράματα» του Γιάννη Λιγνάδη από τον Γιωργή Τσουρή στη Σκηνή Ελένη Παπαδάκη του Εθνικού Θεάτρου (REX)
 2. «Μεγάλες Προσδοκίες» του Καρόλου Ντίκενς από την Λίλλυ Μελεμέ στο Σύγχρονο Θέατρο
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
 1. «Θάλαμος Νο 6» του Άντον Τσέχωφ από την Νατάσα Φαίη Κοσμίδου
Σημείωση: Για τυχόν αλλαγές, αναβολές, μεταθέσεις ο συντάκτης δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Θεατρικές Πρεμιέρες 3 – 9 Φεβρουαρίου 2020: Σαίξπ...
«Θεατρικές Πρεμιέρες 20-26 Ιανουαρίου 2020: Η εβδο...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/