InTownPost

Ακολουθήστε μας :

07
Παρ, Μάι
Tο διάβασαν 125 άτομα (125 Views)

«Θεατρικές Πρεμιέρες από 10 έως 16 Φεβρουαρίου 2020: Η «Περηφάνεια και Προκατάληψη» του Αλκυονίς και ο δεύτερος κύκλος για «Μύρτο», «Μήδεια», «Chicago»», γράφει ο Κώστας Ζήσης

Το μεγάλο θεατρικό γεγονός της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα η μεταφορά στο σανίδι του εμβληματικού έργου της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη» στο θέατρο Αλκυονίς από τις Θεατρικές Σκηνές. Η Ιόλη Ανδρεάδη, (το «Πόλεμος και Ειρήνη» της οποίας συνεχίζει να σαρώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά») αναλαμβάνει το τολμηρό αυτό εγχείρημα διασκευάζοντας το κλασικό αριστούργημα σε συνεργασία με τον Άρη Ασπρούλη και με ένα δυνατό θίασο.

Αυτό, μαζί με την κωμωδία «Το σπίτι των επιθυμιών» που θα παρουσιάσει ο Μανώλης Κλωνάρης στο Αγγέλων Βήμα και τον περίφημο «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες από τον Άγγελο Χατζά στο θέατρο Φούρνος, είναι τα μοναδικά που μας έρχονται «από έξω», μιας και όλες οι άλλες θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας αφορούν ελληνικά έργα.

Η Μαρία Αιγινίτου (με απόλυτη συνέπεια στο να αναδεικνύει ελληνικά κείμενα) θα παρουσιάσει με τον Νίκο Καρδώνη στη σκηνή του Νέου Κόσμου, το έργο του Τάσου Γουδέλη «Απόσταση Αναπνοής». Το λαϊκό μυθιστόρημα των αρχών του 20ου αιώνα «Η κερένια κούκλα» του Δημήτρη Χριστομάνου μεταφέρει ο Βασίλης Βηλαράς στο BIOS.

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες παρατάσεις ξεκινούν: O Δημήτρης Λάλος στο Tempus Verum – Εν Αθήναις παρουσιάζει το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή «Νιζίνσκι - Η Προφητεία της Φωτιάς» με ένα ανσάμπλ εξαιρετικών νέων ηθοποιών μας, στο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, θα δούμε το εξαιρετικό έργο του Νότη Περγιάλη βασισμένο στον αρχαιοελληνικό μύθο «Ηχώ και Νάρκισσος»  από την Ελένη Δούναβη, ενώ στο ΜΠΙΠ, η Αρκαδία Ψάλτη σκηνοθετεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι το σύγχρονο έργο του Ανδρέα Κεντζού «Βασιλιάς Αλέξανδρος».

Θα πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσουμε το ποιητικό αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» που ο δραστήριος Σταμάτης Πακάκης σκηνοθετεί στο Faust, το επίσης ποιητικό κείμενο της Αναστασίας Βούλγαρη «Όρκος στο Παρόν» στο Θέατρο Άλμα από τον Αλέξιο Κοτσώρη και την «Καραμέλα» της Ελένης Πριόβολου που η Λουκία Πιστιόλα θα παρουσιάσει στο 104 ενώ η Aulona Lupa θα μας δηλώσει «Ας έχω εγώ το κρίμα» στο Θέατρο Άλφα, και η Αθηνά Κεφαλά θα μας μεταφέρει στο «Προάστιο Νέου Φαλήρου» του Δημήτρη Κεχαΐδη στη διαμορφωμένη σκηνή του Poems and Crimes.

Το θέατρο Διάνα θα βρίσκεται σε μουσικοθεατρικούς δρόμους μιας και η Ελένη Ράντου σκηνοθετεί την «Κοινή ησυχία» με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων για το περίφημο μιούζικαλ «Chicago» που ο Γιάννης Κακλέας μεταφέρει στο Ολύμπια – Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας και για τον Ματεσικό «Μύρτο» παράσταση που οι 4FRONTAL παρουσιάζουν από πέρσι με απανωτά soldout στο Δώμα του Νέου Κόσμου.

Tip και πρόταση της Εβδομάδας: O μοναδικού ύφους και σχολής Μποστ, παραμένει αξεπέραστος και δεν θα μπορούσε να μην είναι στις προτάσεις μου, πόσω μάλλον, όταν τον μεταφέρουν στη σκηνή, δίνοντας του σύγχρονο αέρα νέα παιδιά αφοσιωμένα στο θέατρο όπως ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Η παράσταση «Μήδεια» σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο θησειον-ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, με τον αεικίνητο Μάκη Παπαδημητρίου στον ομώνυμο ρόλο και  με τις πρωτότυπες μουσικές της Monika, και μεταφέρεται από αυτήν την εβδομάδα στο θέατρο ΡΟΕΣ.


Περηφάνεια και Προκατάληψη
Δον Κιχώτης
Μήδεια
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Απόσταση Αναπνοής» του Τάσου Γουδέλη από την Μαρία Αιγινίτου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
 2. «Βασιλιάς Αλέξανδρος» του Ανδρέα Κεντζού από την Αρκαδία Ψάλτη στο θέατρο ΜΠΙΠ
 3. «Η κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου από τον Βασίλη Βηλαρά στο θέατρο BIOS
 4. «Νιζίνσκι - Η Προφητεία της Φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή από τον Δημήτρη Λάλο στο Tempus Verum – Εν Αθήναις
 5. «Προάστιο Νέου Φαλήρου» του Δημήτρη Κεχαΐδη από την Αθηνά Κεφαλά στο Poems and Crimes
 6. «Ο φονιάς» του Μήτσου Ευθυμιάδη από τον Γιάννη Διαμαντόπουλος στο Θέατρο Έαρ-Βικτώρια

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Ηχώ και Νάρκισσος» του Νότη Περγιάλη από την Ελένη Δούναβη στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Ας έχω εγώ το κρίμα» από τους Χρήστο Τσαβλίδη και Aulona Lupa στο θέατρο Άλφα
 2. «Όρκος στο παρόν» της Αναστασίας Βούλγαρη από τον Αλέξιο Κοτσώρη στο θέατρο Άλμα
 3. «Μύρτος» του Παύλου Μάτεσι από τον Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
 4. «Chicago» Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι από τον Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Ολύμπια – Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Κοινή ησυχία» του Οδυσσέα Ιωάννου από την Ελένη Ράντου στο Θέατρο Διάνα
 2. «Μήδεια» του Μποστ από τον Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Ροές (επανάληψη)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Η Καραμέλα» της Ελένης Πριοβόλου από την Λουκία Πιστιόλα στο Θέατρο 104
 2. «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν από την Ιόλη Ανδρεάδη στο θέατρο Αλκυονίς
 3. «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου από τον Σταμάτη Πακάκη στο Faust Theatre
 4. «Το σπίτι των επιθυμιών» της αδελφής Χουάνα Ινές ντε λα Κρουζ από τον Μανώλη Κλωνάρη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

 1. «Δον Κιχώτης» του Mιγκέλ Ντε Θερβάντες από τον Άγγελο Χατζά στο Θέατρο Φούρνος

Σημείωση:

Για τυχόν αλλαγές, αναβολές, μεταθέσεις ο συντάκτης δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 17-23 Φεβρουαρί...
«Θεατρικές Πρεμιέρες 3 – 9 Φεβρουαρίου 2020: Σαίξπ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/