InTownPost

Ακολουθήστε μας :

19
Σαβ, Ιουν
Tο διάβασαν 607 άτομα (607 Views)

«Θα ανοίξει και πάλι η θεατρική αυλαία»

100--2-

Ο φόβος για ξέσπασμα δεύτερου κύματος covid19 το φθινόπωρο έχει κατακλύσει τους θεατρανθρώπους.

Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Θα λειτουργήσουν τα θέατρα αν ο κορωνοϊός επανέλθει;

Αυτά και άλλα ερωτήματα ακούω από φίλους στο χώρο του θεάτρου όταν ερχόμαστε σε επικοινωνία. Πρόκειται για μια οδυνηρή φοβία που σε πολλούς φθάνει να προκαλεί κρίσεις πανικού, που ελέγχουν την επαγγελματική τους ζωή.

Δεν τους αδικώ και συμμερίζομαι την αγωνία τους για αναζωπύρωση του ιού, που έφερε τα πάνω- κάτω στη ζωή μας και στους ίδιους που έφθασαν στο σημείο να μην μπορούν πλέον να επιβιώσουν.

Τις σκέψεις που μου δημιούργησαν έρχεται να επιβεβαιώσει, ο αγαπητός Σπύρος Παπαδόπουλος, που κατά τον εγκλεισμό μας κράτησε συντροφιά με το πολυσυζητημένο και επιτυχημένο σποτάκι «Μένουμε Σπίτι», ο οποίος έκανε κάποιες δηλώσεις επί του θέματος που μέρος τους σας μεταφέρω αυτούσιο:

«…Ακόμη κι αν πάνε καλά τα πράγματα σε σχέση με την πανδημία τους επόμενους μήνες, ακούω πως περιμένουν νέα επίθεση τον Νοέμβριο και είναι σχεδόν απίθανο να έχει βγει το εμβόλιο. Όλοι όσοι ετοιμαζόμαστε για νέες παραγωγές θα το σκεφτούμε πολύ δεν μπορείς να ξεκινήσεις όταν υπάρχει φοβία στον κόσμο. Είναι νωρίς να πάρω αποφάσεις για να δω αν θα κάνω τελικά τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών», όπως προγραμμάτιζα. Δεν ξέρω αν το κράτος μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Προσωπικά δεν αξιώνω πολλά πράγματα από το κράτος. Θα πληρώσω μέχρι το τέλος της σεζόν τους συνεργάτες μου, όπως είχαμε συμφωνήσει και δεν έχω κάνει απολύσεις.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παραγωγό, τον θεωρώ ηθοποιό και είμαι πάντα με τους ηθοποιούς. Ακόμα κι αν υπήρχε ένα σωματείο παραγωγών δεν θα μπορούσαμε να τα βρούμε γιατί υπάρχει άλλη αντίληψη σε σχέση με το πώς πρέπει να στέκεσαι απέναντι συνεργασίες σου. Εμείς, που δεν ζήσαμε πόλεμο και που «κοροϊδεύαμε» τους γονείς μας για την κατοχή, τώρα τους καταλαβαίνουμε. Είναι μία καλή ευκαιρία να αλλάξει η νοοτροπία μας και αναγκαστικά, μένοντας μέσα αλλάζει και η σχέση με τον εαυτό μας: ενδοσκοπούμε, βάζουμε τα πράγματα σε άλλη βάση ακόμα κι αν αυτό δεν γίνεται συνειδητά. Πιστεύω ακόμα ότι αλλάζει πλέον και η σχέση μας με αυτό που λέμε κράτος γιατί νιώθουμε ό,τι κάποιοι παίρνουν αποφάσεις, που μάλλον βγαίνουν, κάποιοι νοιάζονται. Είναι μία καλή ευκαιρία να πάμε λίγο παραπέρα σε όλα τα επίπεδα γιατί μας αξίζει.»

Από την άλλη με μεγάλη μου χαρά βλέπω να γεμίζει το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου, που αφορούν την ενημέρωση για το ανέβασμα θεατρικών έργων τη σαιζόν 2020-2021, γεγονός που σημαίνει ότι δεν χάθηκε η ελπίδα.

Και υπάρχει λόγος για αισιοδοξία, αν υπάρξει πρόοδος με τα εμβόλια, χωρίς τα διάφορα "παρατράγουδά του", που ακούγονται και λέγονται σε λογής σενάρια δυστοπικά και εφιαλτικά. Έτσι, θα πάνε όλα καλά και οι πλατείες των θεάτρων θα γεμίσουν και πάλι για να ψυχαγωγηθεί το κοινό.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει Καλλιτεχνικός Διευθυ...
«Ο Κώστας Βουτσάς επιβιβάστηκε στο «κότερο» του κα...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/