03
Τετ, Μαρ
Tο διάβασαν 205 άτομα (205 Views)

«Η Κερδοφόρος Επιχείρηση», συμβουλεύει η Ελένη Καΐρη

Η εργασία αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της τέχνης της ζωής και πρέπει να της δίνεται η πρέπουσα σημασία και αξία.  Η κερδοφόρος επιχείρηση είναι εκείνη, στην οποία υπάρχει ένα ευχάριστο εργασιακό κλίμα, όπου η εργασία του καθενός είναι μία ευπρόσδεκτη καθημερινή ενασχόληση. Για την δημιουργία της κατάλληλης εργασιακής ατμόσφαιρας, χρειάζεστε την ανάλογη ενέργεια.

Η υψηλή και καλής ποιότητας ενέργεια είναι πρωταρχικής σημασίας για μια εύρωστη επιχείρηση και αποτελεί την βάση της επιτυχίας σας και της ευημερίας σας.

Οι επαγγελματικοί χώροι διαπλάθουν την προσωπικότητα των εργαζομένων - προσωπικού και ιθυνόντων - και θρέφουν το δυναμικό τους. Για να έχετε υψηλή ενέργεια και να έχει η επιχείρησή σας μία σταθερή πορεία, χωρίς απότομες και ανεξήγητες διακυμάνσεις, πρέπει ο χώρος σας να είναι σε καλή ενεργειακή κατάσταση. Τα θεμέλια επάνω στα οποία στηρίζεται η επιχείρησή σας είσαστε εσείς και οι εργαζόμενοι σε εσάς, και για να είναι γερά, πρέπει όλοι να αισθανόσαστε  άνετα στον χώρο σας και να ταυτιζόσαστε αρμονικά μαζί του.

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο φιλική για εσάς και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο γραφείο σας, για να μην έχετε άγχος και ένταση, για να είσαστε πιο δημιουργικοί ,πιο  παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. και να έχετε υψηλά κέρδη.

Η Θέση του Γραφείου

 1. Το γραφείο σας δεν πρέπει ποτέ να είναι τοποθετημένο πίσω από μία πόρτα. Μην κρύβετε τον εαυτό σας και μην τον αποδυναμώνετε, αφαιρώντας του τον έλεγχο της καταστάσεως.
 2. Η πόρτα πρέπει να ανοίγει προς το σημείο όπου θέλετε να κατευθυνθείτε και όχι αντιθέτως.
 3. Μην καθόσαστε με τα νώτα εκτεθειμένα σε διαδρόμους. Είναι μια έμφυτη ανάγκη να αισθανόμαστε τα νώτα μας προστατευμένα.
 4. Μην καθόσαστε με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο. Eίναι ανιαρό και περιοριστικό. Είναι η θέση της τιμωρίας.

Ενιαίος Χώρος

Είναι δυσλειτουργικός και θεωρείται πλέον ξεπερασμένος. Στους ενιαίους χώρους δημιουργείται ένας ενεργειακός κυκεώνας που προκαλεί σύγχιση, αποπροσανατολισμό και αποσυντονισμό. Δεν υπάρχει καθόλου ιδιωτικότητα και οι πάντες μπορεί να ενοχλούν τους πάντες, ιδίως όταν πρόκειται για την διεκπεραίωση εργασιών διαφορετικής φύσεως.

Λύσεις

 1. Χωρίστε τα γραφεία εντελώς με ψευδότοιχους
 2. Τοποθετήστε χωρίσματα από ξύλο ή γυαλί αδιαφανές (αμμοβολή)
 3. Αν δεν επαρκεί ο χώρος, τοποθετήστε τα απλά διαχωριστικά που χρησιμοποιούνται σε γραφεία.
 4. Τοποθετήστε μεγάλα φυτά για τον διαχωρισμό των γραφείων.
 5. Αν υπάρχει μεγάλη έλλειψη χώρου και δεν μπορείτε να εφαρμόσετε καμμία από αυτές τις λύσεις, τοποθετήστε, ένα οπτικό τουλάχιστον διαχωριστικό, όπως ένα μικρό φυτό επάνω στα γραφεία, ή φωτιστικά δαπέδου κατά μήκος της αίθουσας, μεταξύ γραφείων, σε σημεία όπου δεν ενοχλούν την πρόσβαση.

Ηλεκτρομαγνητική Μόλυνση

Δημιουργείται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα, τα καλώδια υψηλής τάσεως και όλα τα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στα γραφεία.

Λύσεις

 1. Μην χρησιμοποιείτε τους υπολογιστές και τα άλλα μηχανήματα περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο.
 2. Μην χρησιμοποιείτε κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα. Προτιμήστε τα κλασικά τηλέφωνα με καλώδιο. Τα ασύρματα τηλέφωνα είναι περισσότερα επιβλαβή από τα κινητά.
 3. Τοποθετήστε το τηλεομοιότυπο (φαξ) και το φωτοτυπικό μηχάνημα σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όχι δίπλα στα γραφεία. Αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, τοποθετήστε τα όσο γίνεται μακρύτερα από τα γραφεία.
 4. Τοποθετήστε φυτά, τα οποία, απορροφούν την ηλεκτρομαγνητική μόλυνση:
 • φτέρη
 • υπομονή (κρασσούλα αρτζεντέα)
Καλό είναι αυτά τα φυτά να τοποθετηθούνται όσο γίνεται πιο κοντά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Επί πλέον, τα φυτά είναι οι καλύτεροι ιονιστές, φέρνουν την φύση και την δροσιά της σε έναν ασφυκτικά τεχνολογικό χώρο και αναζωογονούν την ατμόσφαιρα με φυσικό τρόπο

Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

Προσέχετε να βρίσκεται στην σωστή θέση. 
 1. Να μην είναι μπροστά από παράθυρα ή πλάι σε παράθυρα από όπου δημιουργούνται αντανακλάσεις επιβλαβείς για την όραση.
 2. Η πλάτη του υπολογιστή δεν πρέπει να είναι απέναντι από άλλα άτομα που εργάζονται στο γραφείο. Από το πίσω μέρος των υπολογιστών εκπέμπεται η πιο επιβλαβής ακτινοβολία, όσο εξελιγμένης τεχνολογίας κι’ αν είναι.

Φωτισμός

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι ο σωστός φωτισμός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Υπάρχουν γραφεία και άλλοι εργασιακοί χώροι, οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμη φωτισμό παλαιάς τεχνολογίας.

Ο καλύτερος φωτισμός, πέραν του φυσικού, είναι ο έμμεσος, σύγχρονης τεχνολογίας. Πρέπει να είναι επαρκής σε όλα τα σημεία του γραφείου και ευχάριστος. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγων για την απόδοση των εργαζομένων και για την δημιουργία ενός καλού κλίματος εργασίας.

Συνιστώνται οι λαμπτήρες φθορισμού με ηλεκτρονικά όργανα, οι οποίοι δεν δημιουργούν το τρεμόσβημα των συμβατικών λαμπτήρων παλαιού τύπου, που μπορεί να βλάψει την όρασή σας. Δεν γίνεται αντιληπτό συνειδητά, αλλά με την άκρη των ματιών.

Οι σκάφες νέας τεχνολογίας για τον φωτισμό της οροφής, έχουν φωτιστικά που εξομοιώνουν το φως της ημέρας.

Να φροντίζετε πάντα να έχετε και επαρκή φυσικό φωτισμό.

Η είσοδός σας πρέπει να είναι φωτεινή, για να έχετε επωφελή ενέργεια και να κάνετε καλή εντύπωση.

Eξαερισμός

Το γραφείο σας πρέπει να εξαερίζεται συχνά και καλά, ιδίως αν χρησιμοποιείτε πολύ τα κλιματιστικά. Ο καλός εξαερισμός είναι υψίστης σημασίας για να έχετε υψηλή ενέργεια στον εργασιακό σας χώρο, να αναζωογονείται το γραφείο σας, και να μην ξενχάτε την φύση και τον ευεργετικό αέρα. Όταν είσαστε κλειδωμένοι σε χώρους όπου αναπνέετε συνεχώς τον ίδιο αέρα, ιδίως τον κονσερβοποιημένο των κλιματιστικών, η ενέργεια του χώρου είναι πρακτικώς ανύπαρκτη, και ως αποτέλεσμα, και η δική σας. Απλά, δεν μπορείτε να αποδώσετε και είναι, κυρίως, κακό για την υγεία σας! Ιώσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού δημιουργούνται από τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Υλικά

 1. 1.Η χλωρίνη είναι άκρως επιβλαβής για τον υδροφόρο ορίζοντα. Μολύνει το νερό που πίνουμε και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμμία περίπτωση. Χρησιμοποιείτε οικολογικά υλικά, διατίθενται αρκετά.
 2. Τα χρώματα για τους τοίχους πρέπει να είναι οικολογικά. Διαφορετικά εισπνέετε συνεχώς τοξικές ουσίες.
Όταν η επιχείρησή σας έχει υψηλή και επωφελή ενέργεια και υπάρχει ένα φιλικό και ευχάριστο εργασιακό κλίμα, αυτό ανατνακλάται άμεσα στα οικονομικά σας, καθώς τόσο το προσωπικό όσο και εσείς θα μπορείτε να αποδίδετε σταθερά στο έπακρον και να προωθείτε το προϊόν σας ή τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρετε επιτυχώς. Επί πλέον, θα προσελκύετε πελάτες, στο φιλικό σας περιβάλλον, τους οποίους θα εξυπηρετούν άτομα, από την συμπεριφορά των οποίων θα φαίνεται ότι άγαπούν την εργασία τους και ότι ενδιαφέρονται και για εκείνους και  για την ίδια την επιχείρηση.

Με αποσπάσματα από τα βιβλία μου "Feng Shui - Η Τέχνη του Ευ Ζην" και το "Ελληνικό Φενγκ Σούι". Αναλαμβάνουμε γνωματεύσεις σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Επικοινωνία 210-96 57 984

"Ομορφύνετε την Καθημερινότητα": της Ελένης Καΐρη
Έχετε Οικονομικά Προβλήματα; Ίσως Φταίει το Σπίτι ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/