28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 140 άτομα (140 Views)

«Η επόμενη ταινία για τον Freddie Mercury (Μέρος 1ο)», του Νάσου Καββαθά

Το κείμενο αυτό γράφτηκε 7 μήνες πριν! Τo καθυστέρησα επανειλημμένα λόγω άλλων άρθρων της άμεσης επικαιρότητας. Ως κορυφαίος ‘Queen-ο-λόγος’ σκέφτηκα πολύ πριν από οποιονδήποτε άλλο την πιθανότητα ενός sequel - εκτός φυσικά από τους δημιουργούς της πρώτης ταινίας. Είχα ήδη υποψιαστεί τις πιθανές προθέσεις τους και ιδού: ήδη μισο-επιβεβαίωσαν ότι είναι στα σκαριά:

Το sequel του Bohemian Rhapsody

Η σκέψη αυτή μου πέρασε πριν καν βγει η ταινία Bohemian Rhapsody. Το sequel σκέφτηκα ότι είναι πιθανό από τη στιγμή που έμαθα ότι η ταινία  Bohemian Rhapsody θα 'τελειώνει' με το 'Live Aid'. Ήδη, βέβαια, η τηλεταινία/ντοκυμαντέρ 'Who wants to live forever' (διαβάστε ΕΔΩ) κάνει ακριβώς αυτό: περιγράφει τις ημέρες του Freddie από τότε που έμαθε ότι νοσεί. Αλλά αυτή η -'cult' μπορούμε να την πούμε- τηλεταινία απασχόλησε πολύ μικρότερο κοινό απ' ότι το τετράκις όσκαρ-ο-βραβευμένο Bohemian Rhapsody, που ανακηρύχθηκε κιόλας το πιο επιτυχημένο music-biopic στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ακόμη και με ψυχρούς οικονομικούς υπολογισμούς: this can't fail – αυτό δεν μπορεί να αποτύχει. Η ταινία Bohemian Rhapsody έβγαζε (και θα βγάλει) τόσα πολλά κέρδη, τόση υπερβολική αναγνώριση στον πρωταγωνιστή, έτσι ώστε -κατά τη γνώμη μου -  υπάρχουν ήδη οι εγγυήσεις για επιτυχία ενός sequel.

Το σενάριο μιας ταινίας που θα καταπιαστεί με τα χρόνια του Freddie Mercury από το Live Aid και μετά έχει ακόμα περισσότερα μεγαλεία και δράμα – εντέλει: είναι μια πρόκληση που δε νομίζω να μην ‘αρπαχτεί’ (pun intended)  ήδη από τους δημιουργούς του Bohemian Rhapsody.

Δείτε το κι αλλιώς: Η ταινία  Bohemian Rhapsody συμπίπτει και με το Greatest Hits 1 των Queen. Στο Greatest Hits 2 (και 3), τα songwriting credits των Brian May, Roger Taylor και John Deacon είναι ακόμη μεγαλύτερα, αφού πια οι Queen είχαν μοιράσει πλέον τα δικαιώματα στα ίσα, δια 4. Θέλω να πω: υπάρχουν ρεαλιστικά κίνητρα (κέρδους), όπως και ..χμμ, καλλιτεχνικά.  Για σκεφτείτε το: ο ήδη (ανόητα και υπερβολικά) εξυμνημένος Rami Malek να 'συνεχίσει' το ρόλο που του απέφερε 'τα πάντα', αναγνώριση, επιτυχία. Στις 'Dark days'. Αλλά, αφήστε με να σας το κάνω ακόμη πιο εύκολο: να σας πω πως χειρίστηκε τη δύσκολή του κατάσταση ο ίδιος ο Freddie Mercury.

Ο Freddie Mercury μετά το Live Aid

Λοιπόν, όταν σχεδόν δυο χρόνια μετά από το Live Aid έμαθε ότι νοσεί από AIDS, (αυτή είναι και η μεγάλη ανακρίβεια που χρεώνεται στην ταινία Bohemian Rhapsody, το ότι υποτίθεται ότι το έμαθε πριν το Live Aid, ψέμμα και μείζον λάθος), ο Freddie 'συμμαζεύτηκε'. Οι 'hard-partying days' είχαν ήδη τελειώσει και είχε βρει και 'μόνιμο' σύντροφο προτού καν μάθει τα άσχημα νέα, (αν και λογικά, κάτι θα υποψιαζόταν). Δεν είναι λοιπόν ακόμα τόσο 'dark days'. Κι αυτό καθαρά λόγω της μεγάλης ψυχικής δύναμης που επέδειξε ο ίδιος.  Στ' αλήθεια οι πραγματικά dark days ήταν (μόνο) οι τελευταίοι μήνες ζωης του Freddie.

Στην πραγματικότητα λοιπόν υπήρξε μια απόλυτα ευχάριστη, δημιουργική και θριαμβευτική περίοδος από το Live Aid μέχρι και την περιοδεία 'Magic Tour' – υπό το υπερεπιτυχημένο αλμπουμ 'A Kind of Magic' που είναι συγχρόνως και Soundtrack της 1ης ταινίας 'Highlander'!

Δεδομένη λοιπόν και η ευκαιρία για 'τρελή' σινεφίλ αναφορά – στ' αλήθεια είναι μια προσφερόμενη πλατφόρμα για reboot σύσσωμου του 'Highlander' franchise, (ταινίες και series)!

Μόνο αυτά, τα παραπάνω, φτάνουν και περισσεύουν για sequel του Bohemian Rhapsody! Και για επαναφόρτιση του Highlander franchise, επιμένω!

Και μάλιστα: για μια ταινία που θα έχει έναν Freddie ακόμα ζωντανό στο τέλος της! (Oh, I should be a producer, not these idiots!) Συνεπώς, θα υπήρχε χώρος ακόμα και για..;;;

Η συνέχεια και περισσότερα πιθανά σενάρια στο ..2ο μέρος του άρθρου, σύντομα https://youtu.be/_Jtpf8N5IDE https://youtu.be/VEJ8lpCQbyw

Η φωτογραφία της πρώτης σελίδας του άρθρου είναι ζωγραφική δια χειρός του Νάσου Καββαθά

«Ο Joker έβαλε «μπουρλότο» στον κινηματογραφικό Οκ...
Έρχεται στην Αθήνα ο ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, για ...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/