26
Παρ, Φεβ
Tο διάβασαν 734 άτομα (734 Views)

«Επιστολή στον Πρωθυπουργό», της Νότας Διαμαντοπούλου

ffllflflfl100

Πρωθυπουργέ μου, μένω στο σπίτι, δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες μέρες, έχοντας έναν σύζυγο με καρδιακό πρόβλημα. Δεν ήθελα να νοσήσω ούτε απ' την εποχική γρίπη μην τυχόν και τον κολλήσω. Προσέχω από την εποχή που ο « στρατηγός» σας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντούσε στο ιατροnet, λέγοντας πως ο νέος κορονοϊός εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα σε σχέση με τον SARS και τον MERS. Ιανουάριος ήταν ακόμα, 22 του μήνα.

Αργήσατε, Πρωθυπουργέ μου. Μόλις εχθές βγάλατε έκτακτο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας. Απ την βεράντα μου, σήμερα, 23 Μαρτίου 2020, βλέπω περισσότερα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στο δρόμο, συν την εναέρια κυκλοφορία. Το ελικοπτεράκι του οποίου τα καύσιμα πληρώνω εγώ και ο κάθε φορολογούμενος, τι το θέλατε; Για μεγαλύτερη διασπορά τρόμου; Γιατί δεν το κάνατε την Παρασκευή, ενώ είχατε δει τι είχε γίνει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο; Δεν ξέρετε την ανευθυνότητα του λάου που σας ψήφησε;

A propos: Μιλώντας για φορολογούμενους αφήσατε τις τράπεζες ανοιχτές. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η έμφαση που το είπατε αυτό. Ξέρω πως υπάρχουν επιχειρηματίες, άνθρωποι που πρέπει να κάνουν συναλλαγές με το εξωτερικό κ.ο.κ. Όμως εγώ και πολλοί άλλοι δεν προνόησα ή δεν ήθελαν-ήξεραν να δημιουργήσουν το I-Bank. Δέκα χρόνια και πλέον ανακεφαλαιώνουμε τις τράπεζες αυτές με την υπερφορολόγηση όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν αυτά τα χρόνια.

Αν δεν φοβάστε εσείς να με στείλετε στην τράπεζα, ντυμένη σαν Ρόμποκοπ, έτσι δηλαδή όπως πηγαίνω και στην υπεραγορά για τα ψώνια μου, εγώ φ ο β ά μ α ι! Και φοβάμαι όχι γιατί δεν θέλω να δώσω τα χρήματα μου, που ελαχιστοποιήθηκαν αυτό τον μήνα, μα γιατί η τράπεζα δεν αερίζετε από πουθενά πέραν του κλιματισμού, που όπως έχω ακούσει από επιδημιολόγους είναι άκρως επικίνδυνος. Γιατί με βάζετε σε κίνδυνο, ενώ ήμουν υπόδειγμα πολίτη; Γιατί πρέπει να ζητάω την άδεια για να κάνω τον περίπατο με τον άνδρα μου, που περπατούσε σε στενοσόκακα για να μην συναντήσει ψυχή;

Που θα πληρώσω τις ασφαλιστικές εισφορές; Στην τράπεζα, γιατί φυσικά το βιβλιοχαρtοπωλείου έκανα όλες αυτές τις συναλλαγές έκλεισε και σωστά έπραξε.

Καταλαβαίνω πως το κράτος πρέπει να σωθεί.Απ τα χυμένα- μαζεμένα. Μα, τουλάχιστον προσπαθήστε να κρατήσετε κάποιες απ τις εξαγγελίες εν μέσω πανδημίας. Οι Γιατροί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σας έστειλε ανοιχτή επιστολή στις 19 Μαρτίου. Μέρη της επιστολής αναφέρω εδώ: «Μία εβδομάδα μετά την εξαγγελία σας για 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πόσες έχετε κάνει; Τι περιμένετε; Στο διάγγελμά σας δεν κάνατε την παραμικρή νύξη για προσλήψεις γιατρών».

Και παρακάτω: «Οι 1900 κλίνες οι οποίες εύχεστε να μη χρειαστούν, χρειάζονται ήδη αποδεδειγμένα. Και αυτό γιατί μέχρι σήμερα περιέθαλπαν ασθενείς με άλλα νοσήματα. Από εκεί προέρχονται κατά κύριο λόγο. Από την αναστολή «μέχρι νεοτέρας» της λειτουργίας αυτών των τμημάτων και των κλινικών. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι νέες κλίνες. Δεν προστίθενται στο σύστημα υγείας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όσες νέες κλίνες ΜΕΘ αναπτυχθούν: ήταν απολύτως απαραίτητες κι αυτές, και πολύ περισσότερες και πριν την επιδημία».

Και εγώ θα πω με την σειρά μου πως πέρσι τον Μάϊο έχασα ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, που έμεινε σε ΜΕΘ δεκατρείς ημέρες, συνδεδεμένο με έντεκα πρίζες και άλλα τόσα σωληνάκια. Αν αυτό γινόταν φέτος, δεν θα άφηνα κανέναν και τίποτα να τον βγάλει από εκεί. Όσο κι αν η ελπίδα μας πέθαινε μέρα τη μέρα.

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, νομίζω, πως το μόνο έξτρα που έχει είναι η φόρμα που πρέπει να συμπληρώνουμε, το μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε και το πρόστιμο που πρέπει να πληρώνουμε.

Τώρα θα κατεβάσω τα σκουπίδια στον απέναντι κάδο, για να μην πάθουμε και χολέρα. Ελπίζω να μην πληρώσω 250 ευρώ.

«Το Ημερολόγιο της Νότας Πανκ»
«Μόνοι Στο Σπίτι», της Νότας Διαμαντοπούλου

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/