28
Κυρ, Φεβ
Tο διάβασαν 122 άτομα (122 Views)

«Γιάκαρι: Η Ταινία»

102YAKAR


«Γιάκαρι: Η Ταινία»

(Yakari, Le FIlm)

Είδος: Animation περιπέτεια ιστορικής περιόδου (μεταγλωττισμένο)

Παραγωγή: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο (2020)

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ και Ξαβιέ Τζιακομετί

Με τις φωνές των: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη, Γιώργος Σκουφής, Ντίνος Σούτης, Νεφέλη Κυριακίδη

Διάρκεια: 82'

Διανομή: Neo Films

Ενώ η φυλή των Σιού ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου Μάστανγκ, που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του.

Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι το σπουδαίο φτερό του, για να γίνει ο πολεμιστής, καθώς και την απίστευτη ικανότητα να επικοινωνεί με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

Οι διάσημες, ελβετικές, γαλλόφωνες κόμικ ιστορίες του μικρού, Ινδιάνου Γιάκαρι, που για σαράντα χρόνια οι περιπέτειες του κράτησαν συντροφιά στους πιτσιρικάδες, αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες, παίρνουν μορφή και στην μεγάλη οθόνη. Ο Γιάκαρι της φυλής των Σιού ανήκει στους πιο πολυδιαβασμένους ήρωες της Ευρώπης. Ένα εξαιρετικό κόμικ, δημιουργημένο το 1969 από το εμπνευσμένο, καλλιτεχνικό δίδυμο: τον κειμενογράφο Αντρέ Τζομπλίν, γνωστού ως Τζομπ (Job) και του εξαιρετικού σχεδιαστή Κλοντ ντε Ριμπουπιέρ, γνωστού και ως Ντερίμπ (Derib).

Την κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ, αναλαμβάνει ένα ακόμα δίδυμο του χώρου του animation. Ο Γερμανός σκηνοθέτης Τόμπι Γκένκελ (Ουπς! Ο Νώε Έφυγε... ) και ο Γάλλος Ξαβιέ Τζιακομετί, όπου με τριάντα πέντε χρόνια εμπειρία ως εικονογράφος σε εκδόσεις και έπειτα σε κινούμενα σχέδια, ο Τζιακομετί σκηνοθέτησε 111 επεισόδια των περιπετειών του μικρού Γιάκαρι στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της Γαλλίας, από το 2005 έως το 2016.

Ο κινηματογραφικός Γιάκαρι είναι πραγματικά μια πανέμορφη, τρυφερή ιστορία φιλίας ανάμεσα στον μικρό Σιού και το ελεύθερο άτι Μάστανγκ, τον «Μικρό Κεραυνό», ένα ταξίδι στην άγρια φύση και τα σκληρά στοιχεία της (η σκηνή του ανεμοστρόβιλου είναι καταπληκτική), αλλά και στις υπέροχες χρωματικές των: Γκένκελ και Τζιακομέτι, που οι μικροί θεατές θα απολαύσουν με την ψυχή τους.

Photo Gallery «Γιάκαρι: Η Ταινία»

«Το Μυστικό μας»
«Έκρηξη Θυμού»

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/