InTownPost

Ακολουθήστε μας :

27
Τρι, Ιουλ
Tο διάβασαν 491 άτομα (491 Views)

«Αλεξάνδρα Κόνιακ, συνέντευξη στην Μαρκέλλα Χρυσοστόμου»

«Σέβομαι την επιλογή και όσων φεύγουν και όσων μένουν, διότι για να βρεις τον εαυτό σου σε αυτό που κάνεις, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις, εκτός των άλλων, ακόμη και χώρα!»

Στη σκέψη της συνομιλίας μου μαζί της το μυαλό μου, σχεδόν ασυναίσθητα και απολύτως αντανακλαστικά, τρέχει μια δεκαετία πίσω στον χρόνο και σε εκείνο το καλοκαίρι όπου όλα εμείς τα κοριτσάκια χορεύαμε στο ρυθμό της γλυκιάς φωνής της, να σιγοτραγουδάει “μέσα σου μια στιγμή αν ζούσα...”. https://youtu.be/dWmEovIhmTc

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την συνεργασία της με τους Stavento και σίγουρα μέσα σε αυτά η Αλεξάνδρα Κόνιακ αντιμετώπισε ευχάριστες επαγγελματικές εμπειρίες αλλά και πολυποίκιλες προκλήσεις.

Αμέσως μετά το πέρας της συνεργασίας της με το Μιχάλη Κουινέλη (Stavento) ακολούθησαν και άλλα, με αφετηρία φυσικά την τετραετή της συνεργασία με τον Χρήστο Δάντη (2009-2013).

Η ίδια όμως δεν έμεινε εκεί.

https://youtu.be/Ie9YHTanag0

Έτσι, η Αλεξάνδρα επεκτάθηκε στα θέατρα, στα studio αλλά και στις διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (και όχι μόνο), με εμφανίσεις σε μέρη όπως “Σταυρός του Νότου” αλλά και Holly Wood Stage.

Το 2013 παρουσίασε το πρώτο της digital single με τίτλο “Αριθμός 109”, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πραγματοποίησε και τις πρώτες της σόλο εμφανίσεις στο “Χυτήριο”.

Το 2014 πρωταγωνίστησε στη μουσικοχορευτική παράσταση Circus Explosiva πραγματοποιώντας έτσι και το θεατρικό της ντεμπούτο. Τον Οκτώβριο δε της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Σούπερ Κορίτσι”, υπογεγραμμένη από την εταιρία Polymusic. Και κάπως έτσι λοιπόν, έπειτα από τέσσερα χρόνια σόλο εμφανίσεων με τη μπάντα της, η Αλεξάνδρα καταλήγει πιο σίγουρη από ποτέ στη μουσική και στο στίχο που την εκφράζουν περισσότερο.

Το 2017, σε συνεργασία ξανά με την Polymusic κυκλοφορεί τον πρώτο της ολοκληρωμένο, προσωπικό δίσκο με τίτλο “Λαχείο”, υπογεγραμμένο ως είθισται από τον αγαπημένο της συνεργάτη αλλά και φίλο, Χρίστο Σερενέ. Η μουσική αυτή πρόταση της Αλεξάνδρας κάνει πιο έντονη αλλά και πιο ξεκάθαρη παρά ποτέ τη δισκογραφική της παρουσία, ενώ στο άλμπουμ έρχονται να προστεθούν και single-προπομποί του όπως το “Σε επιλέγω” (2015) αλλά και το “Όταν δεν είμαι καλά” (2016).

https://youtu.be/ptaVYfmNw-shttps://youtu.be/m6guS-U3pbY

Αλεξάνδρα, γνωρίζουμε πως ξεκίνησες από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόληση σου με τη μουσική, καθώς μεγάλωσες σε ένα άκρως μουσικό περιβάλλον. Πιστεύεις πως αυτό συνέβαλε εμμέσως στην μετέπειτα εξέλιξή σου; Στη δουλειά μας ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, μέσα από τις οποίες συνεχώς εξελισσόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχω για σύμμαχο σε αυτήν την διαδικασία τα όσα είδα και άκουσα μικρή. Σίγουρα με έχουν επηρεάσει και πάντα θα μου δίνουν περισσότερη σιγουριά.

Το επίθετο σου, το οποίο από πολλούς λέγεται πως έχει “άρωμα Ρωσίας”, υπήρξε πολλές φορές αντικείμενο “καζούρας”, όπως έχεις δηλώσει στο παρελθόν. Για εμάς, στον αντίποδα της παραπάνω θέσης, είναι κάτι το οποίο σε κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή. Σκέφτηκες ποτέ να το αλλάξεις; Στην πραγματικότητα έχει άρωμα Γαλλίας! Προέρχεται από το χωριό “Κονιάκ”, από εκεί που πήρε το όνομά του και το γνωστό ποτό. Τα μικροπειράγματα των συμμαθητών μου ποτέ δε μου δημιούργησαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει η μοναδικότητα αυτού του επιθέτου. Είχα σκεφτεί βέβαια να το αλλάξω ένα διάστημα σε “Κονιάκου” αλλά ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα αυτή η τρέλα!  Συν της άλλης, έχεις τελειώσει Αισθητική και Κοσμετολογία στο ΤΕΙ Αθηνών. Είναι κάτι το οποίο σου αρέσει εξίσου με το τραγούδι και θα μπορούσες, μελλοντικά ίσως, να εξελίξεις επαγγελματικά; Σίγουρα δεν το αγαπώ εξίσου με το τραγούδι, αλλιώς θα είχε βρει κι αυτός ο τομέας τη θέση του στην καθημερινότητά μου. Αν κατέθετα ξανά μηχανογραφικό, το πιθανότερο είναι να είχα επιλέξει κάποια ανθρωπιστική επιστήμη.  Αν δεν ήσουν τραγουδίστρια, τι θα ήθελες να είσαι; Θα ήθελα να δουλεύω πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές ή να γίνω φωτογράφος απαθανατίζοντας φυλές από όλο τον κόσμο!

 Σήμερα το πρωί άκουγα το αγαπημένο μου κομμάτι σου, το “Λαχείο”. Γνωρίζω πως θα ακουστεί κοινότυπο όμως δεν μπορώ να μην το θέσω στο τραπέζι. Ποιο από τα κομμάτια σου ξεχωρίζεις και γιατί; Μιλώντας για την Αλεξάνδρα, ποιο θα έλεγες πως είναι το δικό της “Λαχείο”; Θα ακουστεί εξίσου κοινότυπο αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στα δύο αγαπημένα μου, το «Λαχείο» και τον «Έρωτα Θεό», που έχει γράψει ο πιο στενός μου συνεργάτης, Χρίστος Σερενές. Το πρώτο για τον ήχο και τον ερωτισμό του και το δεύτερο για την αμεσότητα και τη συγκινησιακή του φόρτιση. Όσο για το προσωπικό μου «Λαχείο», είναι οι άνθρωποι που αγαπώ. Οι φίλοι, οι συγγενείς κι οι συνεργάτες μου.

Διδάσκεις φωνητική στο “Lab Music Education”. Πες μας λίγα λόγια για αυτή σου την εμπειρία. Πριν δύο χρόνια, δίσταζα να το πάρω απόφαση και να κάνω αυτό το βήμα, όμως τελικά είναι κάτι που δεν έχω μετανιώσει ούτε για μια στιγμή. Η επαφή με μαθητές διαφόρων ηλικιών μου προσφέρει πολύτιμα ερεθίσματα μέσα απ’ τα οποία νιώθω ότι γίνομαι συνεχώς κι εγώ καλύτερη.

 Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για ένα νέο παιδί το οποίο ξεκινάει τώρα τα πρώτα του βήματα στο χώρο; Τι θα του έδινες ως συμβουλή και τι είναι αυτό που εσύ, ως Αλεξάνδρα, συνιστάς στους δικούς σου μαθητές; Είναι όντως δύσκολα τα πράγματα στην αρχή κι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Θέλει πίστη, υπομονή, να μην επαναπαύεσαι και να μελετάς σε βάθος το αντικείμενό σου.

 Θα άφηνες ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα στη Ελλάδα για να κυνηγήσεις μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό; Ποια είναι η γνώμη σου για τα παιδιά που φεύγουν από εδώ εν έτη 2018; Αν παρουσιαζόταν κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση, σίγουρα θα το σκεφτόμουν. Σέβομαι όμως την επιλογή και όσων φεύγουν και όσων μένουν, διότι για να βρεις τον εαυτό σου σε αυτό που κάνεις, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις, εκτός των άλλων, ακόμη και χώρα!

 Τι είναι αυτό που εύχεσαι για το μέλλον, σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο; Εύχομαι υγεία, ισορροπία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

 Που μπορούμε να σε “πετύχουμε” αυτή την περίοδο και τι διαγράφεται στον ορίζοντα μουσικά; Ο πρώτος ολοκληρωμένος μου δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Polymusic και αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε μία διαδικασία οπτικοποίησης πολλών εκ των τραγουδιών. Σύντομα λοιπόν θα προκύψει κάποιο νέο βίντεο. Όσο αφορά τις live εμφανίσεις, αυτές τις μέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, στις επίσημες διαδικτυακές μου σελίδες σε Facebook και Instagram.

Ακούγοντας την Αλεξάνδρα να τραγουδάει; Συνειδητοποιώ για ακόμα μια φορά πόσο έντονα βρίσκει κανείς στοιχεία του έντεχνου εντός της χροιάς της, στοιχεία που συναντούν την ποπ, μέσα σε ένα μοναδικό πάντρεμα με εκείνα τα ροκ στοιχεία της προσωπικότητάς της. Μίξη μαγική αλλά και σπάνια.

Της ευχόμαστε τα καλύτερα και ότι πιο δημιουργικό για το εγγύς αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον...

Find Alexandra Koniak here:

Youtube: https://www.youtube.com/user/girl23m Facebook: https://www.facebook.com/AlexandraKoniak Instagram: https://www.instagram.com/alexandra_koniak/

El famoso escritor catalán Sergi Belbel habla con ...
Ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης μιλάει στην Τίνα Παν...

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος εκτός του https://intownpost.com/